Veel wind en winters weer

De wind blijft de komende tijd uit zuidelijke richtingen waaien en
daarmee blijven we voorlopig nog gevrijwaard van koud winterweer.
Vandaag passeert een frontale storing het land en hebben we met veel
bewolking te maken. Vooral vanmiddag zijn er perioden met regen. Morgen
wordt een droge dag, maar mogelijk blijft het wel lang grijs.

Vanochtend komen vrij veel wolkenvelden voor, maar is ook kans op een zonnig moment. Plaatselijk kan de bewolking dik genoeg zijn voor een beetje regen.

Vanmiddag is het grotendeels bewolkt en grijs. In een brede strook van Noord-Holland naar Zeeland regent het af en toe licht. Zowel in Zeeland als in Groningen en Drenthe zijn de neerslagkansen vanmiddag klein. Later in de middag neemt de kans op regen in het noordoosten toe en wordt het vanuit het zuiden op meer plaatsen droog.

De wind waait zwak tot matig vanuit het zuiden tot zuidoosten en de maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 12 graden.

Vanavond is het op de meeste plaatsen bewolkt en regent het licht in de noordoostelijke helft van het land. Gedurende de avond neemt vanuit het zuidwesten de neerslagactiviteit af en wordt het droog, pas later op de avond is de neerslag helemaal het land uit. Vanuit het zuidwesten klaart het op en vannacht ontstaat mist. Het koelt vannacht af tot een graad of 5.

Morgen verloopt de dag droog. Het is ’s ochtends op veel plaatsen mistig en mogelijk is laaghangende bewolking aanwezig. Het kan vooral in het oosten van het land lang duren voordat het ochtendgrijs opgeruimd is, het is niet uitgesloten dat het in sommige gebieden de hele dag grijs blijft.

Naar verwachting krijgt het overgrote deel van het land ’s middags met zon te maken en stijgt de temperatuur naar een graad of 12. De zuidoostenwind is in het oosten zwak, in het westen matig.

In de nacht naar vrijdag trekt de wind aan en zijn de mistkansen klein. Het koelt af tot een graad of 6.

Vrijdag is het ’s ochtends nog op veel plaatsen droog en mogelijk schijnt een waterig zonnetje. In de loop van de middag wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker en veroorzaakt een frontale storing af en toe lichte regen. Het wordt 11 graden in het noorden, 13 in het zuiden, bij een doorstaande zuidoostenwind. ’s Avonds is het regenachtig.

Zaterdag trekken veel wolkenvelden over het land en kan het van tijd tot tijd regenen. De zuidenwind zwakt gedurende de dag in kracht af en het wordt 11 à 12 graden.

Ook zondag blijft het niet geheel droog, en wordt vooral gedurende de ochtend in het noorden regen verwacht. De rest van de dag is het naar verwachting droog en is er soms wat zon. Het wordt ook dan 11 of 12 graden.

Na het weekend is het rustig novemberweer met grote kans op grijs weer en mist. Overdag is het een graad of 10, ’s nachts circa 5 graden. De kans op vorst aan de grond neemt toe, maar veel neerslag wordt niet verwacht.

bron : Weeronline.nl