Ga met een paraplu naar de intocht

Het wordt de komende dagen overwegend droog weer met vooral morgen ook
grote zonkansen, dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat we
vandaag tijdens de intocht van Sinterklaas een hele grote kans maken dat het gaat regenen. Pas
later vanmiddag en vanavond wordt het geleidelijk droog.

Vanochtend is het bewolkt en in het overgrote deel van het land regenachtig. De noordoostelijke provincies krijgen het meeste regenwater te verwerken, in delen van Zeeland kan het vanochtend nog droog zijn. Ondanks de regen is het rustig weer, er staat nauwelijks wind.

Vanmiddag ligt het hele land onder een dikke wolkendeken en regent het gestaag, vooral in het noordwesten. In de loop van de middag verlaat de meest actieve neerslagzone het land en valt er enkel nog wat lichte regen en motregen. In de zuidoostelijke delen van het land wordt het later vanmiddag droog.

Er staat niet veel wind vanmiddag, alleen in het uiterste noorden van het land komt een matige en op de Wadden mogelijk vrij krachtige oostenwind te staan. Het wordt 9 of 10 graden.

Vanavond regent het soms in de noordwestelijke helft van het land, ook is een beetje regen in het zuiden niet uitgesloten. Langzamerhand gaan droge perioden overheersen en later op de avond volgen enkele opklaringen. Vannacht staat er een zuidoostenwind die geleidelijk aantrekt tot matig. Het klaart steeds meer op en de temperatuur daalt tot circa 7 graden.

Morgen blijft het overwegend droog. Hoewel een enkele bui in de loop van de dag niet is uitgesloten. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. Bij een matige oosten tot zuidoostenwind wordt het ongeveer 11 graden.
In de avond en nacht neemt vooral in het binnenland de wind in kracht af en kan het afkoelen tot een graad of 4. Dan is zowel vorst aan de grond als ijsvorming op autoruiten mogelijk.

Dinsdag wordt ook vrijwel geen neerslag verwacht. Er liggen wel enkele neerslagstoringen in de buurt, die mogelijk ’s avonds regen kunnen veroorzaken in het noorden van het land. Waarschijnlijk zijn er vrij veel wolkenvelden en slechts korte zonnige momenten. De middagtemperatuur komt uit op 9 of 10 graden. Er volgt een koude nacht met minima van 3 à 4 graden.

Woensdag zijn er ’s ochtends behoorlijke mistkansen en wordt de mist in de loop van de dag steeds meer opgeruimd. De zon breekt zo nu en dan door en het wordt ongeveer 9 graden. Opnieuw is het in de nacht die volgt behoorlijk koud: een graad of 3 à 4.

De trend voor de dagen daarna neigt naar geleidelijk kouder weer. Koude lucht stroomt vanaf de Noordpool richting een hogedrukgebied boven Oost-Europa. Met een omweg kan het in Nederland terecht komen en dat kan leiden tot koud winterweer na het volgend weekend. Maar zeker is dit nog allerminst.

bron : Weeronline.nl