Heerlijk herfstweer

De komende tijd is het rustig herfstweer met vrij veel wolkenvelden en
op sommige dagen ook zon. Er valt amper neerslag. Na het weekend schuift
de temperatuur op richting de winter. Overdag is het een graad of 6 en
tijdens heldere nachten kan het licht vriezen.

Vanochtend is het op veel plaatsen bewolkt en lokaal kan een klein beetje motregen vallen. Lokaal is de bewolking dunner en schijnt tijdelijk de zon.

Vanmiddag blijft het naar verwachting droog en breekt op meer plaatsen zo nu en dan de zon door. Er staat een matige oostenwind en de temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en 12 in het zuiden.

Vanavond lost de bewolking voor een deel op en is het wisselend bewolkt, maar vannacht raakt het bewolkt en is er kans op nevel en mist. De temperatuur daalt naar 3-4 graden tijdens opklaringen en onder bewolking is het een graad of 6.

Morgen verloopt een groot deel van de dag bewolkt en droog. Het (uiterste) oosten maakt kans op een klein beetje motregen. Er staat een zwakke tot matige wind uit het (noord)oosten en met zo’n 9 graden is het wat frisser dan vandaag. In de nacht naar woensdag kunnen verspreid over het land mistbanken ontstaan.

Woensdag wordt een sombere dag met in de ochtend nevel en enkele mistbanken. De middagtemperatuur ligt rond 9 graden en er staat maar weinig wind.

Ook donderdag is het rustig najaarsweer bij een graad of 9. In de ochtend is op veel plaatsen grijs, maar in de middag kan af en toe de zon doorbreken.

De dagen daarna valt nauwelijks neerslag van betekenis en is het wisselend bewolkt. Geleidelijk wordt het iets kouder en na het weekend is het overdag zo’n 6-7 graden en kan de temperatuur tijdens heldere nachten dalen naar het vriespunt.

bron : Weeronline.nl