Easy Life was geen piramidespel volgens hoofdverdachte

Dit vertelde Oosterbosch tegen het gerechtshof afgelopen woensdag. Er zou ook geen financieel gat zijn geweest, er is door buitenstaanders destijds niet niet goed gekeken hoe de investeringspolissen gedekt waren.

Hoofdverdachte Frans Oosterbosch geeft aan dat Easy Life gevallen is omdat justitie een inval heeft gedaan bij het bedrijf, niet omdat Easy Life niet deugde. Oosterbosch is ook van mening dat als Easy Life door had kunnen gaan er geen gedupeerde beleggers waren geweest.

Het verhoor van Oosterbosch duurde zeven uur en hierin bleef Oosterbosch maar herhalen dat Easy Life financieel goed in elkaar zat. De opgekochte polissen waren voor 121 procent gedekt.

Polissen werden gekocht voor 25 procent van het uit te keren bedrag bij overlijden, dat wil zeggen dat een polis van 1 miljoen gekocht is voor 250.000 euro en dat de premie van dee polis door Easy life voldaan zou gaan worden tot de verzekerde overleden was. In veel gevallen was er dan nog voor 100.000 euro aan kosten, wat resulteerde in een winst van 650.000 euro voor Easy Life, maar deze “winst” is niet meegenomen in de berekeningen.

Hierdoor is voor Easy Life het doek gevallen en niet om andere redenen volgens Oosterbosch.