Lezing over spijt, daar krijg je geen spijt van

Foto:

Woon de derde en laatste lezing bij op donderdag 27 november om 20.00
uur die Gemeentemuseum Helmond organiseert in de novembermaand. Dan hoor
je alles over de emotie ‘spijt’ en hoe deze emotie eigenlijk werkt. De
lezingen vinden plaats in het kader van de expositie ‘Emoties in de
hedendaagse kunst’ die je nog t/m 11 januari 2015 kunt beleven in de
Boscotondohal.Spijt, dat hebben we allemaal wel eens. Maar hoe werkt deze emotie, en waarom voelen we wat we daarbij voelen? Marcel Zeelenberg weet alles van spijt en laat je kennismaken met het wetenschappelijk onderzoek over deze bijzondere emotie. Bijzonder, want spijt is de enige emotie die onlosmakelijk verbonden is met het maken van keuzes. Dat maakt spijt relevant voor psychologen, economen en filosofen. Marcel Zeelenberg is hoogleraar economische psychologie & Academic Director of TIBER (Tilburg Institute for Behavioral Economics Research) en studeerde psychologie in Leiden. Hij promoveerde aan de UvA en was werkzaam aan de TUEindhoven en Sussex University. Sinds 1998 werkt hij bij Tilburg University.

Locatie, aanvangstijd en entree
De lezing begint om 20.00 uur in de Caratzaal op onze museumlocatie in de Boscotondohal en duurt circa 1 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Na de lezing volgt een muzikaal optreden van Windkracht en is er ruimte voor vragen en of discussie, onder het genot van een drankje. Entree:  5 euro inclusief koffie/thee.

Vriend van het museum
Op vertoon van je Vriendenpas betaal je een speciale prijs van 3 euro, inclusief koffie en thee. Woon ook op de laatste dag van de moderne kunstexpositie Emoties, zondag 11 januari 2015, om 14.30 uur een muzikaal optreden bij, dat we speciaal organiseren voor onze vrienden. Dit optreden is gratis toegankelijk. Ben je geen Vriend, dan betaal je slechts de entreeprijs (€7,50).

Aanmelden
Onze lezingen zijn goed bezocht. We raden je dan ook aan om je op te geven voor de lezingen bij Trees Geveling-Beck via [email protected]. Zo ben je verzekerd van een plekje.