Brandevoort heeft eigen attractie

Foto:

Op het plein van Station Brandevoort staat in een waterig zonnetje een verlaten woonwagen. ‘Ontdek het Geheim van Brandevoort’ prijkt er op banieren aan de buitenzijde. Verder is de woonwagen hermetisch gesloten.Er wordt medegedeeld dat je de woonwagen in mag en een half uur krijgt om de sleutel naar buiten te vinden, en daarmee het Geheim van Brandevoort te ontdekken. Welkom in het nieuwe communicatiewapen van Brandevoort.

In deze woonwagen stap je binnen in een hele andere wereld. De wagen is compleet ingericht als een oude werkkamer waar onderzoek naar Brandevoort is gedaan. Een kort filmpje van de verdwenen professor Brand is de aftrap tot een zenuwslopend half uur waarbij je informatie aan elkaar moet linken, raadsels moet oplossen en via ingenieus uitgedachte opdrachten je weg naar buiten moet vinden. De klokt telt meedogenloos terug en de mysterieuze muziek werkt al snel op je zenuwen.Tijdens deze zoektocht kom je in aanraking met alles wat Brandevoort Buitengewoon maakt. En daar draait het uiteraard om in deze Escape Room.

Als eerste mocht Mirjam Wouters samen met drie vriendinnen naar binnen. Mirjam plaatste de 1.000ste Like op Facebook.com/brandevoort en nam de uitdaging graag aan. 18 minuten hadden Mirjam en haar vriendinnen nodig om het geheim te ontdekken en zij zijn alle vier razend enthousiast over het concept. ‘Wat ongelofelijk spannend en wat jammer dat het al afgelopen is,’ reageerde Mirjam. Van de groepen die hun volgden kwam de eerste er niet op tijd uit en de tweede groep had nog 2 minuten op de klok staan toen zij triomfantelijk naar buiten kwamen.

Een unieke woonwijk als Brandevoort verdient een communicatiemiddel dat net zo uniek is als de Escape Room en waar mensen ondergedompeld worden in de wereld van Brandevoort. De verlaten woonwagen van professor Brand gaat op tour en zal dit jaar, maar zeker ook volgend jaar, op verschillende festivals en openbare gelegenheden verschijnen. Daar worden mensen uitgenodigd om het Geheim van Brandevoort te ontdekken.

Brandevoort nodigt iedereen uit om de Escape Room gratis te komen uitproberen. Wil je het tourschema te weten komen, Like dan de bovengenoemde Facebookpagina. Als je niet kunt wachten en graag een persoonlijke afspraak wilt maken, stuur je via deze pagina een bericht en een afspraak wordt ingepland. Hoe meer mensen deze Experience beleven, hoe beter!

Dus… durf jij de uitdaging aan??