Komende dagen meer zon

De komende dagen zien we flink wat zon en wordt er eigenlijk geen
neerslag verwacht. Het wordt wel kouder met binnen het land grote
temperatuursverschillen. In het weekend komt het op de meeste plaatsen
tot vorst en ook begin volgende week liggen de temperaturen laag.

Vanochtend zijn er nog vrij veel wolkenvelden en lokaal is het nevelig. Toch is de zon af en toe wel te zien. In het noordoosten is het vrij fris en in het zuidwesten een heel stuk zachter.

Vanmiddag zien we vaker de zon en blijft het droog. We houden te maken met grote temperatuursverschillen binnen het land. In het zuiden van Limburg loopt de temperatuur gemakkelijk op naar een graad of 12, in het uiterste oosten van Groningen wordt het niet warmer dan zo’n 4 graden. Er waait een matige, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige, oostenwind, die het voor het gevoel fris maakt.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en kan het flink afkoelen. In het noordoosten daalt de temperatuur naar het vriespunt, maar in het zuidwesten wordt het niet kouder dan een graad of 5. De oostenwind blijft daarbij matig tot vrij krachtig doorwaaien.

Morgen is het een stuk frisser en variëren de maximumtemperaturen tussen 2 graden in het noordoosten en 9 in het zuiden. De zon schijnt flink en wordt slechts af en toe wat versluierd door velden hoge bewolking. De oostelijke wind is in de ochtend matig tot vrij krachtig, maar zwakt gedurende de dag iets af.

De opvolgende heldere nacht verloopt vrij koud. In grote delen van het land daalt de temperatuur tot of enkele graden onder nul. Alleen in Zeeland blijft de temperatuur twee of drie graden boven het vriespunt.

Zondag ligt opnieuw een koude zonnige dag te wachten. De middagtemperaturen liggen nog iets lager met waarden tussen 1 graad in Oost-Groningen en 6 graden in Zeeland. De oosten- tot noordoostenwind waait daarbij  zwak tot matig.

Maandag blijft het zonnig en vrij koud. Neerslag wordt er niet verwacht en de wind zit nog altijd in de oosthoek. Dinsdag draait de wind naar het noordwesten en trekt vervolgens aan. Verder kan er ook een beetje neerslag vallen en wordt het met 2 tot 6 graden zeker niet warm.

De dagen daarna wordt het waarschijnlijk iets zachter en meer bewolkt, maar veel neerslag lijkt er niet te vallen.

bron : Weeronline.nl