Weinig zon en vooral koud

De komende dagen krijgen we de zon niet of nauwelijks te zien. Daarbij
is het koud met veelal temperaturen net boven nul. In de nachten koelt
het maar weinig af. Vooral morgen kan plaatselijk een beetje motregen of
(natte) motsneeuw vallen.

Vanmiddag blijft het vrijwel overal geheel bewolkt. Heel misschien kan in het noordoosten de bewolking tijdelijk breken. Het is koud met 0-2 graden in het noorden en 2-4 graden in het zuiden van het land.

Er staat een matige, aan de noordkust vrij krachtige, (noord)oostenwind. Hierdoor voelt het nog wat kouder aan.

Vanavond en vannacht blijft het meest bewolkt met vooral in noordoostelijke helft van het land een graadje vorst. In het zuidwesten blijft de temperatuur waarschijnlijk net boven het vriespunt.

Ook morgen is het bewolkt. Plaatselijk kan wat motregen of natte motsneeuw vallen, maar veel zal het niet voorstellen. De middagtemperatuur ligt op de meeste plekken iets boven het vriespunt. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is boven land zwak tot matig, maar aan de noordkust vrij krachtig. Door deze wind van zee wordt het op de Wadden en direct aan de noordkust een graad of 6.

Woensdag en donderdag blijft het droog. Daarbij is het nog altijd vrij koud met ‘s nachts lichte vorst en overdag temperaturen enkele graden boven nul. De wind zit op beide dagen in de (noord)oosthoek.

Vrijdag draait de wind naar het westen en daardoor wordt het wat minder koud: ‘s middags wordt het 3-6 graden. Er is veel bewolking en misschien valt een beetje regen.

In het weekend wordt het zachter met maxima van 5-8 graden en minima net boven het vriespunt.

Voor volgende week is er een grote kans op wisselvallig weer met maxima rond 7 graden en minima van een graad of 3. Dit zijn vrij normale temperaturen voor begin december.

bron : Weeronline.nl