7 aanhoudingen voor veroorzaken van overlast bij voetbalwedstrijd

De politie hield maandag 1 en dinsdag 2 december zeven mannen in de leeftijd van 18 tot 36 jaar uit Den Bosch, Oss, Helmond en Heerlen aan. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden rondom de voetbalwedstrijd FC Den Bosch – FC Oss op zaterdag 1 november.

In het onderzoek naar de rellen riep de politie op 11 november betrokken personen op om zich te melden. Die oproep leidde niet tot aanhoudingen. Onder meer dankzij een grote hoeveelheid duidelijke videobeelden kwamen de nu aangehouden verdachten in beeld. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, opruiing en poging tot zware mishandeling.

Strafbare feiten

Uit de beelden is gebleken dat tientallen aanhangers van de voetbalclubs zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere strafbare feiten. Bij de rellen werd fors geweld tegen de politie gebruikt. Rond de wedstrijd werden al zestien personen opgepakt voor openlijke geweldpleging, bedreiging en opruiing.

Oproep

Mensen die betrokken waren bij de ongeregeldheden bij de rellen kunnen zich melden bij de politie door contact op te nemen met de Opsporingstiplijn; telefoonnummer 0800-6070. Kijk voor meer informatie in de rubriek Gezocht op deze site.

Gezamenlijke aanpak

Voetbalgeweld wordt gezamenlijk aangepakt. In het onderzoek houdt de politie nauw contact met de betrokken clubs en de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Namen van ge├»dentificeerde verdachten worden gedeeld met de KNVB. De voetbalbond kan een algeheel (landelijk) stadionverbod opleggen. De gemeente en het Openbaar Ministerie kunnen verdachten een gebiedsverbod en/of meldplicht opleggen.

bron : Helmond.nl