Dievenbendes slaan hun slag dit najaar

Foto:

Het is weer december, de feestmaand waarin iedereen massaal inkopen doet en het druk is in de winkels. Hier maken de winkeldieven gebruik van, ze vallen minder snel op en lopen met complete tassen gestolen goederen de winkel uit.

Preventieve maatregelen om artikelen te beveiligen met alarmstickers en alarmlabels heeft tegen deze winkeldieven geen enkele zin, deze maatregels zullen alleen uitkomst bieden tegen de gelegenheidsdief, die eigenlijk niet weet waar hij/zij mee bezig is.

Speciale geprepareerde jassen, tassen en kinderwagens alles komt voorbij en de echte profs hebben gewoon apparatuur om de labels van de kleding af te halen. De winkeldieven werken perfect samen, afleiding, beveiliging verwijderen en verdwijnen met de gestolen spullen zonder dat het personeel of eigenaar in de gaten heeft wat er aan de hand is.

De spullen worden “op straat” weer verkocht. Het CBS heeft uit onderzoek van vorig jaar laten weten dat 85% meerderjarig is en in 62% van deze gevallen het om mannen gaat. Bij de 15% minderjarigen gaat het slacht om 46% jongens en zijn de meisjes de boosdoeners. Wel fijn om te weten is dat 80% van de aangegeven winkeldiefstallen opgelost is.

Maar hoeveel procent van de ondernemers doet aangifte? Of komen er veel later achter en kunnen niet met zekerheid zeggen dat het om diefstal gaat en boeken de voorraad gewoon af zonder aangifte te doen, want een ondernemer wil ondernemen en geen papieren invullen op het bureau, terwijl aangifte doen ook voortaan online kan.