Advocaat maakt nieuwe zet in zaak Nicole van den Hurk

Foto:

De verdediging van verdachte Jos de G. heeft dinsdag een wrakingsverzoek
ingediend tegen de rechtbank in de zaak over de dood en verkrachting
van Nicole van den Hurk.

Advocaat Job Knoester meent dat hij van de rechtbank in Den Bosch onvoldoende gelegenheid krijgt om onderzoek te doen naar alternatieve scenario’s. Hij vreest dat de rechtbank partijdig is, zei hij.

De 15-jarige Nicole van den Hurk uit Eindhoven verdween op 6 oktober 1995, toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar een bijbaantje in een supermarkt.

Op 22 november 1995 werd ze dood gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Vermoedelijk was ze ook verkracht.

Tbs’er Jos de G. (47) uit Helmond zit sinds januari vast omdat zijn DNA overeenkomsten vertoont met sporen die destijds op het lichaam van het vermoorde meisje zijn gevonden. Hij ontkent dat hij betrokken is geweest bij de dood van het meisje.

De rechtbank oordeelde dinsdag dat de verdediging niet alle oude dossiers over het onderzoek naar de dood van Nicole van den Hurk krijgt. Knoester noemde dat een onbegrijpelijke beslissing. Volgens hem was Nicole van den Hurk voor haar dood seksueel actief.

Ze had seks met oudere mannen, was niet monogaam, werd mogelijk misbruikt en was mogelijk zelfs zwanger. Er zijn volgens hem meer potentiële verdachten en andere motieven. Bovendien bestaat de kans dat er vrijwillig contact is geweest tussen haar en de verdachte, vertelde hij over mogelijke alternatieve scenario’s.

De strafzaak tegen Jos de G. werd dinsdag opgeschort. Wanneer het wrakingsverzoek wordt behandeld, is nog niet bekend.

bron : Vermist.nl