Drugscriminaliteit wordt flink aangepakt

Afgelopen week is er in Helmond een flinke hennepkwekerij opgerold met tussen de 1100-1200 planten, dat was het gevolg van een onderzoek dat weken heeft gelopen, Helmond was niet de enige gemeente, ook in Eindhoven en ‘s-hertogenbosch zijn invallen gedaan.

In het geval van Helmond zijn er ongeveer een vier-tal weken geleden al verschillende meldingen gedaan over de locatie aan de Europaweg, maar de politie moet hier eerst een flink aantal procedures doorlopen voordat ze ergens naar binnen gaan.

Het pand aan de Europaweg is pas vanaf 1 oktober verhuurd, dus de eerste oogst is nog net op tijd door de politie onderschept. Ook is hier zoals meestal het geval is bij een hennepkwekerij de stroom illegaal afgenomen.

Er is bij deze gezamelijke actie van politie, Belastingdienst en de opsporingsdienst van de Belastingdienst, de FIOD, veel spullen in beslag genomen, verschillende auto’s, waardepapieren,computers, mobiele telefoon, horloges en 1000 euro cash.

In Eindhoven is op verschillende locaties ongeveer 28,5 kilo hennep gevonden, ook is er een kwekerij ontdekt die net geoogst was en waar ongeveer 1000 planten in bloei gestaan hebben. In Den Bosch lag er 40 kilo hennep klaar voor de politie en 50.000 euro cash.