Jongens uit Helmond en Bakel aangehouden voor vandalisme

De politie hield maandag 15 december twee 17-jarige jongens uit Helmond
en Bakel aan. Zij worden verdacht van het plegen van vernielingen,
diefstallen, openlijke geweldpleging tegen goederen en brandstichtingen
gedurende het afgelopen halfjaar in de gemeente Gemert-Bakel. Eerder
hield de politie al vijf mannen in de leeftijd van 18 tot en met 21 jaar
en een 17-jarige jongen aan in dit onderzoek.

De verdachten pleegden het afgelopen halfjaar meerdere strafbare feiten. Zij deden dit in wisselende samenstelling. Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat de verdachten met nog eens tientallen andere zaken in verband konden worden gebracht. In totaal gaat het om 42 incidenten. Naast het plegen van diefstallen en vernielingen bij een sportcomplex aan het Geneneind en meerdere brandstichtingen waarbij gevaarlijke situaties ontstonden, worden zij onder andere ook verdacht van het plegen van meerdere vernielingen bij de skatebaan op de Hendrikstraat en het vernielen van meerdere auto’s.

Onderzoekt loopt door

Na overleg met het Openbaar Ministerie mochten de verdachten het politiebureau verlaten. Een 18-jarige en twee 19-jarige verdachten uit Bakel mochten naar huis onder schorsende voorwaarden. Het politieonderzoek loopt door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Reactie gemeente

Burgemeester Jan van Zomeren: ‘Prima speurwerk van de politie. Uiteraard betreuren wij als gemeente dit geweld en de schade die is veroorzaakt. Deze zal zoveel mogelijk verhaald worden op de daders. We hopen dat 2015 een rustig en veilig jaar wordt voor heel Gemert-Bakel. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor’.

bron : Politie.nl