4 tieners worden verdacht van inbraak

Foto: Helmond nieuws

De politie hield maandag 22 december twee 18-jarige mannen en een 19-jarige man uit Bakel aan op verdenking van een eerder gepleegde inbraak in een sportkantine aan Rooiweg. Dinsdag 23 december werd nog eens een 18-jarige man uit Milheeze aangehouden. Een vijfde verdachte, een 17-jarige jongen uit Bakel, werd al eerder in het onderzoek verdacht van betrokkenheid bij deze inbraak.

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 november werd bij de sportkantine een tegel door een ruit gegooid. Vervolgens werden er in de kantine verschillende vernielingen aangericht, waaronder het van de muur trekken van een televisie. Deze televisie werd meegenomen en op straat vernield achtergelaten. Ook nam men frisdrank en etenswaren uit de kantine mee. Diezelfde nacht werden in de omgeving van de sportkantine nog eens 11 auto’s vernield. Ook hier worden zij allen van verdacht.

De mannen zijn eveneens verdachten in een onderzoek naar tientallen incidenten in Bakel. Gedurende dit politieonderzoek bleken zij ook betrokken te zijn bij deze inbraak en vernielingen in Milheeze. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

bron : Politie.nl