Politie zoekt getuigen van mislukte woningoverval

Foto: Helmond Nieuws

Een bewoner van een woning aan de Evertsenstraat werd zaterdagavond 27 december rond 20.00 uur achter zijn woning overvallen door een jongeman met een mes. Door kordaat optreden wist het slachtoffer te voorkomen dat de overvaller op zijn binnenplaats kwam. De overvaller verdween hierna zonder buit in onbekende richting. Het slachtoffer liep vanwege een korte schermutseling met de overvaller twee prikwondjes op in zijn gezicht.

Vlak voor de poging overval werd bij de bewoner aan de voorzijde van zijn woning aangebeld. Een voor hem onbekende man vroeg of de bewoner zijn fietsverlichting kon repareren; de bewoner repareert in zijn vrije tijd zo nu en dan fietsen van derden. Hij vertelde de jongeman met zijn fiets achterom te lopen, via de poort aan de achterzijde van de woning. Toen kort hierna de bewoner de achterpoort opende werd hij door de jongeman direct bedreigd met een mes. Daarbij eiste de overvaller geld. In een reflex sloeg de bewoner de poort dicht en voorkwam hiermee dat de overvaller op zijn achterplaats kon komen. Desondanks was de bewoner licht geraakt in zijn gezicht; hij liep twee prikwondjes op in het gezicht.

Signalement

Van de overvaller is slechts een summier signalement bekend. Het zou gaan om een negroïde man met een fiets. De fiets had geen bagagedrager. Hij verdween na de poging overval in onbekende richting.

Getuigen

De politie vraagt getuigen te reageren wanneer ze denken iets gezien of gehoord te hebben dat mogelijk kan bijdragen tot de oplossing van dit misdrijf. Zij kunnen hiervoor bellen naar de recherche, telefoon: 0900-8844. Anoniem is ook mogelijk: 0800-7000.

bron : Politie.nl