Getuigen gezocht van dodelijke aanrijding

Foto: Helmond Nieuws

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding en wat daaraan vooraf ging op de Broekdijk in Nuenen zondagavond.

Zondag 11 januari 2015 om 23.30 uur kwamen er bij de meldkamer verschillende telefoontjes binnen van een ernstige aanrijding op de Broekdijk. Er zou een auto in de sloot liggen en een andere auto zou zwaardbeschadigd op de weg staan. Ter plaatse troffen de hulpdiensten een auto aan met een gewonde man erin. In de auto in de sloot had ook een gewonde man gezeten. Die was, door toegesnelde familieleden of vrienden, al naar het ziekenhuis gebracht. Dat was een 44-jarige inwoner van Son en breugel. De andere gewonde, een 83-jarige inwoner van Nuenen, is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij, in de loop van de nacht, aan zijn verwondingen overleden. De inwoner van Son en breugel is aangehouden in het ziekenhuis.

De politie is een onderzoek gestart. De auto’s hebben in tegenovergesteld richting gereden en zijn frontaal tegen elkaar gebotst. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de aanrijding maar ook met mensen die iets kunnen vertellen over het gedrag van de bestuurders ruim voor de aanrijding. Een van de partijen kwam vanuit Helmond en was op weg naar Son en breugel, de andere partij reed dus in tegenovergestelde richting. Getuigen die iets van dit ongeval gezien hebben of wat eraan vooraf gegaan is worden verzocht dit te melden via het meldformulier op politie.nl/melden of via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

bron : Politie.nl