Geen extra politie voor aanpak illegale hennepteelt

Foto: Helmond Nieuws

De georganiseerde misdaad kan rustig adem halen, vorig jaar is er gezegd dat om de misdaad en de hennepteelt in Brabant en Limburg stevig aan te pakken er 125 extra agenten extra beschikbaar zouden komen.

De extra manschappen zouden voor een periode van 24 maanden richting het zuiden komen omdat de hennepteelt en misdaad wegtrok uit de Randstad en zich steeds meer en meer ging vestigen in Brabant en Limburg. Brabant zou moeten denken aan 75 agenten en Limburg aan 50 extra manschappen om de straten en de illegale hennepteelt een halt toe te roepen.

Nu blijkt echter dat deze manschappen niet vanuit de Randstad moeten gaan komen maar gewoon vanuit Brabant en Limburg zelf, het gaat dus om het verschuiven van al aanwezige agenten waardoor er nog steeds niet extra ingespeeld kan worden op de criminaliteit. De gemeentes doen zelf vrij weinig om illegale hennepteelt tegen te gaan, hier moeten hoge kosten voor gemaakt worden en als de overheid deze kosten maakt dan is er voor de gemeenten extra budget over voor andere dingen.

De overheid heeft vorig jaar ruim 7 miljoen uitgegeven aan het ontmantelen van illegale teelt in hennep zo schrijft het ED.