Wederom geweld tegen NS-medewerker in Helmond (Mierlo-Hout)

Foto: Beeldcitaat Youtube (Online video NS Handen af van onze medewerkers - Jelle)

Conducteur is geschopt en bespuugd door Groenlonaar (28) toen bleek dat hij geen geldig treinkaartje bij zich had, dit gebeurde op station Mierlo-Hout.

Nadat hij gecontroleerd was ging de man door het lint en schopte en spuugde hij op de NS-medewerker, daarna verzette de 28-jarige man zich hevig tijdens zijn aanhouding. Hij werd agressief en wilde onder geen enkele voorwaarde meewerken tijdens zijn aanhouding. De verwondingen bij de conducteur vielen gelukkig mee, maar de NS-medewerker doet wel aangifte van mishandeling tegen de agressieve treinreiziger.

In Amsterdam pakken ze het anders aan, ze hebben hier posters hangen met daarop een NS-medewerker onder het bloed. De NS woordvoerder geeft het volgende commentaar op dit soort gebeurtenissen… “Dit raakt ons enorm. Dit is schokkend en onacceptabel”, sprak Rintel namens de vervoerder. ,,Onze mensen moeten in veiligheid en vrijheid hun werk kunnen doen.” Ze zei dat tegenwoordig gemiddeld twee NS-medewerkers per dag met agressie of geweld worden geconfronteerd. ,,Er moet iets gebeuren. Maar daar hebben we de politiek bij nodig.”

Eerder deze week moest ook een conductrice in hoofddorp het ontgelden, de vrouw ligt nu in het ziekenhuis en is geopereerd aan botbreuken in haar gezicht, in januari was het in Helmond ook al te doen toen er een conducteur KO geslagen werd door een reiziger.