(Update) Man aangereden door scooterrijder

Foto: Helmond Nieuws

De politie heeft zondagavond rond 19.00 uur dankzij een ooggetuige in een garage aan de Willem van Astenstraat een 19-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder op de avond een ongeval te hebben veroorzaakt op de Torenstraat. Hier werd omstreeks 18.00 uur een 69-jarige voetganger ter hoogte van een parkeerterrein aan de Torenstraat omver gereden door een scooterrijder.

Lees [HIER] Scooterrijder weggereden na aanrijding met oudere man

De man liep hierdoor een dubbele onderbeenbreuk op en moest per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. De scooterrijder reed door zonder zich te bekommeren om het slachtoffer. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Getuige

Meerdere getuigen zagen het ongeval gebeuren en schakelden de politie in. Aan de hand van camerabeelden en een alerte getuige die had gezien waar de scooterrijder naar toe reed, kon de politie een verdachte aanhouden in de garage. Hier werd niet alleen de scooter aangetroffen maar had de verdachte ook de contactsleutel van het voertuig op zak. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De scooter is in beslag genomen.

bron : Politie.nl