Man bijt hond op bezoek in ‘t Haagje

Foto: Helmond Nieuws

Naast Burgernet komen er steeds meer initiatieven om op een snelle manier veel mensen te bereiken om bijvoorbeeld door te geven dat er verdachte personen in de wijk rondhangen, dat ze aan het dealen zijn, gevonden voorwerpen en natuurlijk ook voor de bekende babbeltruc aan de deur.

Man bijt hond is in de Helmondse wijk ‘t Haagje gaan rondvragen hoe veilig de wijk nu eigenlijk is en hoe het ervoor staat met de criminaliteit in de wijk, hieruit blijkt dat wiet op de zolder een echte “rage” is in ‘t Haagje en dat er vaak hangjongeren aanwezig zijn die aan het dealen zouden zijn. Man bijt hond vraagt de bewoners hoe zij tegen een groepsapp aankijken om de wijk veiliger en leefbaarder te maken en hierop is positief gereageerd.

Er is via whatsapp een groep aangemaakt waarover vreemde situaties en criminele activiteiten gemeld zullen gaan worden, de bewoners zijn enthousiast, het zal zich alleen nog moeten bewijzen in resultaten. De eerste stap is gemaakt in de Helmondse volksbuurt ‘t Haagje en natuurlijk is dit initiatief in elke wijk een prima begin, iedereen wil zich toch veilig voelen in zijn/haar wijk.

Kijk hier naar het fragment Man bijt hond in ‘t Haagje