Hoe ziet uw wijkagent er eigenlijk uit?

Foto: Helmond Nieuws

De wijkagent staat centraal bij Nationale Politie en per 1 januari 2013 is de nationale politie formeel van start gegaan. De aanpak van veiligheid in de buurten en wijken is een speerpunt van de Nationale politie. Het zogenaamde gebiedsgebonden politiewerk, ook wel wijkzorg genoemd, wordt vormgegeven binnen de robuuste basisteams. Belangrijke spil binnen dat gebiedsgebonden politiewerk is de wijkagent….

Wat doet een wijkagent voor de buurt?
Voor bewoners zijn wijkagenten het gezicht van de politie in de wijk. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor burgers bij veiligheid-en leefbaarheidsproblemen.
De wijkagent is verantwoordelijk voor de totale politiezorg binnen zijn wijk. Daar richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen, maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent kan beschikken over een wijkteam, en als het nodig is, krijgt dit team hulp van andere gespecialiseerde politiediensten. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

Hoe kom ik in contact met mijn wijkagent?
Dit kan via internet. Ga naar Politie.nl kijk op Mijn buurt wie uw wijkagent is, of er eventueel spreekuur in de wijk is en hoe hij/zij te bereiken is. Natuurlijk kunt u ook 0900-8844 bellen voor een afspraak met uw wijkagent.

Hier een overzicht welke agent in welke wijk werkt, de agenten zijn ook via twitter eenvoudig te bereiken.

wijkagenten indeling