Roekeloze automobilist aangehouden

Foto: Helmond Nieuws

Een 41-jarige Poolse automobilist zonder vaste woon- en verblijfplaats werd zondagmorgen 12 april rond 8.30 uur na een achtervolging in een brandgang aan de Buizerdlaan in Nuenen aangehouden. Kort daarvoor zag de politie op de Onze Lievevrouwestraat in Eindhoven een zwaar beschadigde auto rijden met allerlei loshangende onderdelen aan de voorzijde. Een deel van deze onderdelen sleepten over het asfalt.

Toen de politie de automobilist staande wilde houden voor een controle reed deze met hoge snelheid weg in de richting van Nuenen. De automobilist beging daarbij meerdere ernstige overtredingen. Hij negeerde niet alleen diverse malen het rode licht, hij passeerde daarbij ook met hoge snelheid – soms ruim boven de 100 km/u – diverse kruisingen, waaronder de kruising Sterrenlaan met de Mercuriuslaan en de Sterrenlaan met de Argonautenlaan. Op de Europalaan slingerde de automobilist behoorlijk, alsof hij onder invloed was van alcohol en/of drugs.

Geen rijbewijs

Op de rotonde Europalaan, Kappersdoesweg en de Pincart reed hij met hoge snelheid rechtdoor waardoor hij werd gelanceerd en de personenauto met vier wielen van de grond kwam. In de nabij gelegen woonwijk sprong hij ter hoogte van de Spotvogelstraat uit zijn nog rijdende auto. Zijn voertuig kwam tot stilstand tegen een aldaar geparkeerd voertuig. Kort erna wist de politie de man in de kraag te grijpen. De man leek onder invloed en weigerde iedere medewerking. Eenmaal op het politiebureau werkte hij ook niet mee aan een ademanalyse. Bij hem is in een later stadium bloed afgenomen ten behoeve van een analyse. De verdachte had geen rijbewijs. Zijn voertuig werd daarop in beslag genomen. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.