Beeldmateriaal en getuigen gezocht van bierfiets incident

Foto: Helmond Nieuws

Een 24-jarige jongeman uit Nuenen kwam maandagavond rond 18.30 uur om het leven na een botsing tussen een bierfiets en een intercitytrein. Het ongeval gebeurde op de spoorwegovergang aan de Tongelresestraat.

De bierfiets afkomstig van het Helmondse bedrijf Partybike vervoerde op dat moment een groep van ongeveer vijftien mensen. Het gaat om leden van de voetbalvereniging EMK uit Nuenen. Buurtbewoners vingen kort na het ongeval de hevig geƫmotioneerde betrokkenen op en boden ze o.a. drinken aan. Hierna werden zij opgevangen door de politie en medewerkers van Bureau Slachtofferhulp.

Onderzoek

De politie is volop bezig met het onderzoek. Naast een technisch onderzoek – de bierfiets is daarvoor in beslag genomen – moeten de direct betrokkenen nog worden gehoord. Daarnaast worden er getuigen uit de omgeving gehoord.

Getuigen en beeldmateriaal gezocht

De politie vraagt getuigen van het trieste verkeersongeval die zich nog niet gemeld hebben, dat alsnog te doen. De politie is ook op zoek naar relevant beeldmateriaal (filmbeelden/foto’s). Het gaat dan om beeldmateriaal dat is gemaakt kort voor, tijdens of na het verkeersongeval. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van het basisteam Eindhoven-Noord, telefoon: 0900-8844. Anoniem kan ook: 0800-7000.