De vakantieperiode is hoog seizoen voor inbrekers

Foto: Helmond Nieuws

Voor velen starte gisteren (vrijdag) officieel de ZOMERVAKANTIE! We hopen van harte dat de komende twee maanden ieders zorgen beperkt blijven tot enkele wolkjes voor de zon.
Geniet van de vakantie en vooral hou het veilig. De politie gaat de komende weken extra aandacht besteden aan woninginbraken, in de vakantieperiode zijn de criminelen altijd extra aan “het werk”, de politie vraagt iedereen dan ook om een oogje in het zeil te houden en bij verdachte situaties direct de politie te bellen.

Beter voorkomen als genezen, de politie geeft hierbij wel duidelijk aan dat het van belang is dat als je op vakantie gaat ervoor gaat zorgen dat het huis er niet onbewoonbaar uit ziet, inbrekers zijn naar woningen opzoek waar stapels post op de deurmat liggen of bijvoorbeeld geen auto meer op de oprit staat. Schakel de buren in en laat je post regelmatig weg nemen door familie of vrienden, laat de buren regelmatig hun auto op uw oprit zetten, zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn en als eerste maak het de inbreker niet gemakkelijk en sluit alle ramen en deuren goed en laat geen materialen staan of liggen waarmee ze bijvoorbeeld eenvoudig het dak op kunnen.