13.315 euro openstaande belastingschuld geïnd tijdens controle

Foto: Helmond Nieuws

Samen met de Belastingdienst hield de politie donderdag 23 juli zowel in de middag als een deel in de avond een integrale verkeerscontrole ter hoogte van de Gijzenrooiseweg. Met behulp van twee ANPR-voertuigen (ANPR: Automatic Number Plate Recognition) werden in totaal 5.165 voertuigen ‘gescand’. Hierbij werden zowel de politie- als de belastingregisters geraadpleegd.

37 voertuigen gaven een ‘hit’ voor de Belastingdienst of voor de politie. Door de belastingdienst zijn 12 auto’s in beslag genomen waarvan 6 voertuigen daadwerkelijk zijn afgevoerd. De andere 6 krijgen 3 weken de tijd om de zaak in orde te brengen. Er is 13.315,- euro betaald aan openstaande belastingschulden. De hoogste belastingschuld die ter plaatse werd betaald bedroeg: 7.245,- euro. De politie stelde 1 voertuig buiten gebruik voor 28 dagen. De reden hiervoor is omdat de bestuurder een openstaande boete van 1207,- euro niet kon betalen.

Hard rijden

Er werd bekeurd voor onder anderen onverzekerd rijden (3x), voor niet handsfree bellen (3x) en onverzekerd rijden (3x). Een bestuurder werd bekeurd voor te hard rijden. Hij reed 98 km/u waar 50 km/u slechts is toegestaan.

Regelmatig

Aan de verkeerscontrole, die startte rond 15.00 uur en eindigde rond 19.00, deden zo’n 20 medewerkers mee van de Belastingdienst, van het politie basisteam Dommelstroom en van het Team Verkeer. Soortgelijke integrale verkeerscontroles vinden regelmatig plaats binnen het werkgebied van de politie eenheid Oost-Brabant.