HIT controleerde 7 bedrijfspanden op Induma oost en west

Foto: Helmond Nieuws

Het Helmond Interventie Team (HIT) heeft op woensdagochtend 12 augustus controles uitgevoerd bij zeven panden op het bedrijventerrein: zes op Induma-Oost en één op Induma-West. Drie van de gecontroleerde panden stonden leeg.

Bij de controleactie heeft HIT de volgende zaken geconstateerd:

• 3 keer niet voldaan aan de brandveiligheidseisen
• 3 keer milieuovertreding
• 1 keer informatie verzameld voor de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG)
• 1 keer goederen in beslag genomen die gebruikt worden voor hennepteelt
• 1 keer goederen in beslag genomen die van diefstal afkomstig zijn
• 1 keer mogelijk sprake van BTW carrouselfraude

HIT-team
Aan deze controleactie van het Helmond Interventie Team (HIT) namen de brandweer, inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ODZOB, Vreemdelingenpolitie, politie en gemeente Helmond deel. Zij werden ondersteund door netbeheerder Enexis.

Werkgebied
HIT is al enkele jaren actief in Helmond. Het team voert controles uit bij panden waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden. Denk bijvoorbeeld aan brandonveilige panden of een horecapand dat voor veel overlast zorgt. Of een woning waar mensen wonen die daar niet staan ingeschreven (adresfraude) of waar veel mensen onder slechte omstandigheden gehuisvest worden, zonder dat er daarvoor een vergunning is afgegeven. HIT pakt allerlei panden aan, van woningen tot horecazaken en bedrijfsgebouwen.

Meer informatie
Meer informatie over HIT is te vinden op www.helmond.nl/hit. Op die website staat ook een animatiefilmpje waarin uitgelegd is wat het HIT-team is en doet.

Info en tips
Hoewel HIT zijn voelhorens in de samenleving heeft, kan het team niet zonder tips van de Helmonders. Inwoners worden opgeroepen om overlastsituaties aan HIT door te geven. Dit kan anoniem per telefoon (14 0492) of per e-mail [email protected]. Tips worden vertrouwelijk behandeld.