Helmondse prostituee opgepakt in Nuenen

Foto: Helmond Nieuws

Medewerkers van het Prostitutie Controle Team van de politie, de gemeente en de belastingdienst deden donderdagmiddag 27 augustus onderzoek in een bedrijfspand in Nuenen. Er waren vermoedens dat van daaruit een illegaal escortbureau werd gerund.

Nadat de afgelopen maanden signalen waren binnen gekomen dat er in het betreffende pand een bedrijf zou zijn gevestigd dat zich bezig hield met illegale prostitutie, werd een integraal onderzoek gestart. Dit onderzoek leidde tot de inval van donderdagmiddag.

Nader onderzoek

In het bedrijfspand troffen de handhavers een werkneemster aan, die is aangehouden voor nader verhoor. Het gaat om een 49-jarige vrouw uit Helmond Er waren geen prostituees daadwerkelijk werkzaam. Administratie en computerapparatuur van het bedrijf zijn onderwerp van nader onderzoek. De aangehouden vrouw is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Verder onderzoek door de gezamenlijke overheidspartners zal moeten uitwijzen wie verantwoordelijk is voor de exploitatie van het bedrijf.