Helmondse drugs kingpinnen aangehouden

Foto: Politie.nl

Twee Helmondse broers en hun vader (37, 40 en 74 jaar oud) zijn dinsdagmorgen tussen 7.30 en 11.30 uur in hun woningen aangehouden.

Bij het ondermijningsteam van de politie draaide al langer een onderzoek tegen de familie vanwege de handel in en productie van hennep. Lopende dat onderzoek werden door de politie eerder al zaken in beslag genomen. Zo werd in een auto 50 kilo ‘natte’ (onbewerkte) hennep aangetroffen en werden een hennepkwekerij en een stekkerij met ongeveer 1500 plantjes ontmanteld. Verder onderzoek door de politie na deze vondsten leidde uiteindelijk naar de drie aangehouden verdachten.

Resultaat

Dinsdagmorgen doorzocht de politie vrijwel tegelijkertijd negen locaties in Helmond. Drie woningen, twee bedrijfsruimtes en vier garageboxen. Daarbij werden diverse zaken aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek of vernietiging:

– Op 2 locaties werd een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal ongeveer 235 planten.
– Op 6 locaties werden attributen voor de hennepteelt aangetroffen, zoals koolstoffilters, kweekbakken en knipmaterialen.
– In de woning van één van de verdachten werd een zegeltang met zegels aangetroffen. Deze worden vaak gebruikt voor de illegale aanleg van stroom bij bijvoorbeeld hennepkwekerijen. Alleen erkende installateurs mogen van dit soort zegels en materialen gebruik maken. Voor de kosten van de diefstal van stroom draait de hele Nederlandse samenleving op.
– Eén van de locaties was volledig ingericht als hennepknipperij.
– Twee pistolen, een UZI pistool-mitrailleur met munitie en een alarmpistool.

De drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Afpakken

Door politie en justitie werden ook diverse dure goederen en geld in beslag genomen omdat deze vermoedelijk zijn aangeschaft met crimineel vermogen. Het gaat om:

– Bij twee verdachten geldbedragen rond de 1500 euro.
– 5 auto’s, waaronder een BMW M5 en een Mercedes AMG.
– Een motor.
– Twee scooters.
– Drie horloges van vermoedelijk het merk Rolex.

ondermijning-1 ondermijning-2