Helmond – Verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Mien Graveland

De 86-jarige weduwe werd vrijdag 29 augustus 2014 tussen 10.30 en 13.30 uur in haar woning aan de Bestevaer in Helmond overvallen door onbekende mannen. Deze deden zich vermoedelijk voor als medewerkers van een energiebedrijf. Het slachtoffer raakte bij de overval zwaargewond. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar diezelfde avond. De dodelijke overval had en heeft veel impact op de nabestaanden en de inwoners van de wijk waarin de hoogbejaarde vrouw woonde. En ondanks de aanhouding van vandaag gaat het onderzoek volop door omdat er meerdere daders bij de overval betrokken waren. Meer aanhoudingen worden op korte termijn dan ook niet uitgesloten.

Getuigen gezocht

Politie en het Openbaar Ministerie denken nog steeds dat er mensen zijn die weten wie er achter de overval zaten en zich nog niet bij het onderzoeksteam hebben gemeld. Wij weten niet waarom zij dat nog niet hebben gedaan, maar wij hebben uw verklaring nog steeds heel hard nodig om dit zeer ernstige misdrijf volledig op te lossen. De kans bestaat dat wij de zaak zonder uw hulp anders niet rond krijgen en dat kan toch niet de bedoeling zijn! Ook andere mensen die informatie hebben en dat niet nog niet met ons hebben gedeeld, roepen wij hierbij op om contact met ons op te nemen.

Meld informatie!

U kunt terecht bij het rechercheteam in Helmond via 0900 – 8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Informatie kan ook worden doorgebeld naar het Team Criminele Inlichtingen via 079 – 3458 9 99. Voor de Gouden Tip die leidt tot veroordeling van de daders heeft het Openbaar Ministerie nog steeds een beloning van 12.500 euro beschikbaar.

Bron: Politie.nl