Helmond – Zes aanhoudingen na aantreffen wapens en hennepkwekerij

Rond 2.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat enkele mannen voor de deur van een woning aan de Johannes Vermeerlaan stonden. Eén van hen zou een vuurwapen bij zich hebben en de mannen zouden ook geprobeerd hebben de deur open te trappen. Daarna waren ze weggereden in een auto. Gewaarschuwde agenten die in de omgeving uitkeken, zagen op de Jozef Israelsstraat een wagen rijden met vier mannen erin. Omdat ze het niet vertrouwden, lieten ze de wagen stoppen en troffen daarin de wapens aan. De vier inzittenden (21 (2x) en 22 (2x) jaar) zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Hennepkwekerij

De politie is vervolgens naar de bewuste woning aan de Johannes Vermeerlaan gegaan. In het huis troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij met bijna 250 planten aan. De stroom was illegaal afgetapt. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. In het huis was een man van 38 jaar uit Tilburg. Hij is rond 4.15 uur aangehouden en ingesloten. De bewoner was op dat moment niet thuis maar werd rond 9.15 uur in zijn woning aangehouden. Ook hij zit nog vast.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

De ogen en oren van de mensen in de wijk zelf zijn van groot belang voor de aanpak van deze criminele activiteiten. Ben u ervan bewust dat een hennepplantage beheren of een schuurtje verhuren voor een kwekerij of XTC-laboratorium niet onschuldig is. Daarmee wordt de criminaliteit gefaciliteerd. De aanpak van de georganiseerde drugshandel is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Door met elkaar het onzichtbare zichtbaar te maken kunnen we samen met het OM, gemeenten, de Belastingdienst, de FIOD, maar ook bijvoorbeeld met woningcorporaties, autoverhuurders, de horecasector en andere private partijen, een vuist maken hiertegen. Ook de hulp van burgers is daarom van groot belang hierbij. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie.nl