Helmond – Vijf verdachten met inbrekersgereedschap in auto aangehouden

Even daarvoor zeg de politie het voertuig rijden in de rijrichting van Helmond. De agenten besloten het voertuig en de inzittenden te onderwerpen aan een controle. Na het geven van een stopteken werd hen gevraagd zich te legitimeren. Drie van hen konden dat niet. Op de vraag wat ze op dit tijdstip deden, verklaarde een van hen dat ze wat rondjes aan het rijden waren.

Woninginbraken

De agenten besloten daarop het voertuig waarmee de verdachten reden te onderwerpen aan een onderzoek en kwamen diverse spullen tegen die ook gebruikt worden bij woninginbraken, waaronder gereedschap, zoals een schroevendraaier, handschoenen en een zaklamp. Er werd in de auto ook een portofoon aangetroffen; een tweede portofoon had een van de verdachten in zijn jas zitten.

Boetegeld

Op basis van deze bevindingen werden alle inzittenden van de auto aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. De 29-jarige verdachte heeft nog een geldboete van  620,- euro openstaan; de 24-jarige verdachte heeft nog een geldboete openstaan van ruim 1200,- euro.

Bron: Politie.nl