Beuningen – Tip burger leidt tot aanhoudingen na poging woninginbraak

De getuige belde de politie omdat er drie mannen zich verdacht gedroegen en er glasgerinkel te horen was. De drie stapten vervolgens in hun auto en reden weg. Toen ze een politievoertuig zagen, stapten twee van hen uit. Toen de politieagenten hen aanspraken, zetten beiden het op een lopen. Na een achtervolging te voet kon een 20-jarige man uit Helmond worden aangehouden. Deze had zich in een bovengrondse rioolbuis verstopt; de voeten staken er uit, dus deze kon eenvoudig worden gevonden en ingerekend. Ook de bestuurder –een 21-jarige man uit Helmond- kon worden aangehouden.

Een derde betrokkene is er vandoor; de politie doet onderzoek. 

Verdachte situatie? Bel 112!

Inbrekers die op heterdaad worden betrapt zijn regelmatig ‘de klos’ dankzij alerte getuigen of omwonenden die een verdachte situatie doorbellen aan de politie. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij veel mensen nog erg hoog is.

Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. En dus ook bij glasgerinkel bij de buren of verdachte personen die door tuinen lopen of door ramen turen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af. Soms kan de politie zo inbrekers op heterdaad oppakken en gestolen waar teruggeven aan de gedupeerden. Ook kan een melding leiden tot een aanhouding voor het in bezit hebben van inbrekersspullen en kan een inbraak worden voorkomen.

2016361978

Bron: Politie.nl