Mierlo – Verdachte van inbraak in woning opgepakt na alerte melding

Een alerte getuige belde zaterdagochtend rond 00.40 uur de politie toen deze een verdachte situatie bij een woning aan het Hooghuis in Mierlo constateerde. Ter plaatse bleek dat een raam aan de voorkant van een woning was opengebroken. Agenten gingen in de omgeving op zoek naar de mogelijke dader(s). Aan de hand van een opgegeven signalement konden ze op de Brugstraat in Mierlo rond 1.20 uur een 27-jarige verdachte Helmonder aanhouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Meld verdacht gedrag via 112

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.
Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

Bron: Politie.nl