Helmond – Internationale samenwerking leidt tot grote drugsvangst

De recherche van het district Helmond werd recent door informatie uit internationale bronnen op het spoor gezet van de loods, waar mogelijk drugs en wapens gevonden zouden kunnen worden. Een nader onderzoek samen met Europol gaf voldoende gronden om een inval te doen. Bij de actie werden twee inwoners van Maastricht (36 en 37 jaar oud) aangetroffen, die zijn aangehouden. Daarna gingen rechercheurs aan de slag in de loods, waar rechercheurs een groot aantal gesealde pakketjes verdovende middelen aantroffen, alles bij elkaar goed voor enkele tientallen kilo’s.

Onderzoek

De actie in het Helmondse pand duurde tot diep in de nacht. Een speciale beveiligingseenheid van de politie hield de omgeving van de loods, inmiddels afgezet met geblindeerde bouwhekken, ondertussen scherp in de gaten. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen en afgevoerd naar een veilige plaats. Het onderzoek bij de loods is afgerond, maar het rechercheonderzoek naar de herkomst en eventuele bestemming van de aangetroffen drugs is nog maar net begonnen. De aangehouden mannen zitten nog vast en worden gehoord, mogelijke getuigen uit de omgeving worden bevraagd en aangetroffen sporen moeten nader op hun bruikbaarheid worden geanalyseerd.

Deel informatie of bewakingsbeelden

Alle informatie over activiteiten in of rondom de loods of over personen en voertuigen die er kwamen is natuurlijk van harte welkom. Maar ook kunnen beelden van bewakingscamera’s voor ons interessant zijn. Via de website van de politie kunt u zich sowieso aanmelden voor het project ‘Camera in Beeld’ als u bewakingscamera’s in gebruik heeft. Klik hier voor meer informatie.

Tips

Als u informatie of tips voor ons heeft kunt u de recherche in Helmond bellen via 0900-8844 of u kunt het tipformulier gebruiken. Gegarandeerd anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Ondermijnende criminaliteit

Drugshandel door georganiseerde groeperingen is een voorbeeld van ondermijnende criminaliteit. Maar wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Ondermijnende criminaliteit raakt ons daarom allemaal, al is het vaak misschien moeilijk te herkennen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht op de speciale themapagina op www.politie.nl.

Bron: Politie.nl