Helmond – Politie zoekt getuigen van een gewapende overval

Rond 21.40 uur kwam daar een man de winkel binnen en hij liep rechtstreeks door naar de kassa. De man droeg een bivakmuts en had een vuurwapen in zijn hand. Daarmee bedreigde hij de medewerkster achter de kassa en eiste geld. Omdat de kassa niet snel open ging en enkele klanten zich met de overval bemoeiden, werd de overvaller nerveus en wilde er vandoor gaan. De klanten probeerden hem dat echter te beletten. 

Alarmpistool

Daarop schoot de verdachte een keer met zijn vuurwapen, maar niemand raakte gewond. Vermoedelijk gebruikte de man een alarmpistool. Dat is later op straat voor de winkel aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte vluchtte vervolgens in de richting van de Kluisstraat. Twee klanten hebben nog geprobeerd hem te achterhalen, maar dit is niet meer gelukt. Uiteindelijk raakte niemand gewond en er werd niets buit gemaakt. 

Signalement

Er is een summier signalement van de verdachte:

  • Man, licht getint, tussen de 25 en 30 jaar oud en rond de 1.70-1.75 meter lang. De man droeg zwarte kleding en een zwarte bivakmuts. Tijdens de worsteling in de winkel verloor de man zijn zwarte vest en toen hij de winkel uit vluchtte droeg hij enkel nog een rood met oranje T-shirt om het bovenlijf. Wellicht dat mensen hem hebben zien rennen tijdens zijn vlucht in de richting van de parkeerplaats aan de Kluisstraat.

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. 

Bron: Politie.nl