Helmond – Onderzoek naar incident bij stadion Helmond Sport

Een 31-jarige man uit Amsterdam bezocht samen met enkele bekenden van hem de voetbalwedstrijd Helmond Sport – Jong Ajax. Na afloop van het duel liep hij met deze bekenden terug naar de parkeerplaats, waar zijn auto stond geparkeerd. Op weg naar zijn auto werd hij in de buurt van het Noordplein aangesproken door meerdere mannen. Ze wilden weten of hij uit Amsterdam kwam. Het zou gaan om supporters van Helmond Sport.

Auto

De Amsterdammer had geen goed gevoel bij de situatie en voelde zich daardoor gedwongen om weg te rennen, in zijn auto te stappen en weg te rijden. Toen hij kort daarop zijn kennissen wilde ophalen werd er door de supporters tegen zijn auto geschopt. Even daarvoor raakten twee van zijn kennissen betrokken bij een vechtpartij met de supporters.

Getuigen

Agenten hebben de man uiteindelijk begeleid naar de parkeerplaats, waar op dat moment niemand meer aanwezig was. De Amsterdammer heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. Getuigen worden gevraagd om zich te melden bij de politie.

Bron: Politie.nl