Helmond – Moeder en dochter aangehouden na mishandeling agent

Bij onze meldkamer kwam donderdag aan het begin van de avond informatie binnen dat een scooter was doorgereden nadat deze tegen een auto en een fietser was aangereden op de Straakvensebosdijk en de Bakelsedijk. Gelukkig raakte niemand gewond. De fiets en auto liepen wel schade op. De melders gaven een kenteken door en dat leidde ons naar de Hopmanstraat in Helmond. In de woning waren de bewoonster aanwezig en een aantal tienermeiden. Als snel bleek dat één van de meiden, een 13-jarige zonder rijbewijs, op de scooter had gereden. Toen we het meisje vroegen mee  te gaan naar het politiebureau om verder uit te zoeken wat nu precies was gebeurd, ontstond een dreigende situatie. De bewoonster sloeg de agent in zijn gezicht en er volgde een worsteling tussen hen. De agent werd bij zijn keel gegrepen en tijdens de worsteling viel hij met zijn arm door een ruit. Toen hij kans zag om de woning uit te lopen werd hij nog een paar keer door enkele aanwezigen geslagen. De agent liep een aantal snijwonden aan zijn arm op en een pijnlijke keel en kaak.

Aanhoudingen

Agenten die naar de woning kwamen om te assisteren, hielden de bewoonster die avond rond 19.00 uur onder verzet aan. De vrouw zit vast voor verder onderzoek. Haar dochter werd vrijdagmiddag 22 september aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel- Traverse voor betrokkenheid bij de mishandeling.

Geen begrip voor agressie en geweld

We begrijpen emoties, we hebben geen begrip voor agressie en geweld tegen onze medewerkers. Fysiek geweld wordt natuurlijk niet geaccepteerd, evenmin als bedreiging, mishandeling of belediging. Verdachten worden gelijk aangehouden. Het Openbaar Ministerie brengt hen zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Lees meer over geweld tegen de politie en hulpverleners op onze themapagina.

Bron: Politie.nl