Dommelstroom – Succesvolle actiedag tegen drugsdealer; zeven aanhoudingen

Nadat via meerdere kanalen info was verkregen dat een 35-jarige man uit Son en Breugel zich bezig zou houden met het dealen van cocaïne, werd een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek werd het vermoeden gestaafd dat de man vermoedelijk in de drugshandel zat, waarna een actiedag werd ingepland.

Afvangactie

In de loop van de woensdagavond zagen politiemensen op verschillende locaties in Eindhoven, Waalre en Helmond dat door de verdachte drugs werd overgedragen aan afnemers. Na zo’n deal werden kopers tijdens een zgn. afvangactie buiten het zicht van de dealer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Bij alle aangehouden kopers werd ook inderdaad drugs gevonden. Drie verdachten, waaronder de vermoedelijke dealer, zitten nog vast voor verder onderzoek. De hoofdverdachte  is voor ons geen onbekende. Enkele jaren geleden heeft ook al een drugsonderzoek  tegen hem gedraaid en vanuit dit onderzoek heeft hij nog een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf open staan.

Huiszoekingen

Later op de avond doorzochten we drie woningen, waaronder de woning van de hoofdverdachte in Son en Breugel. Daarbij werden enkele tienduizenden euro’s en een flinke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Dit namen we in beslag genomen en nader onderzoek volgt. Ook werd de auto die de vermoedelijke dealer gebruikte, in beslag genomen.

Bron: Politie.nl