Stiphout vooruit terug naar 4de klasse

Helmond, 25-05-2012 – Na een seizoen in de derde klasse is voor Stiphout Vooruit een degradatie alweer een feit. De tricolores hadden thuis tegen Herpinia een overwinning nodig om nog in de race om in de 3de klasse te blijven. De bezoekers wonnen echter afgetekend: 1-4.

Het duel begon dramatisch voor Stiphout. Al na drie minuten keek het door Frans Verbeek getrainde elftal tegen een 0-1 achterstand aan. Hoewel Stiphout daarna een aantal grote kansen kreeg om gelijk te maken, maar het mocht niet baten, het werd na een half uur 0-2. Herpinia kreeg even later een strafschop, maar die verdween in het vangnet.

Aan de andere kant deed Stiphout-aanvoerder Joep van Sambeeck, die zijn laatste wedstrijd in het Stiphoutse vaandelteam speelde, voor hoe een strafschop wél genomen moet worden. Hij tikte de bal in het net vanaf elf meter, dat maakt 1-2.

Na rust liet Herpinia Stiphout wat dichter bij het eigen doel komen, maar ze konden de gelijkmaker niet maken. Tien minuten voor tijd verdween het laatste sprankje hoop voor Stiphout, want toen kwam herpinia op 1-3. Al het vertrouwen was nu weg en toen kwam er ook nog een vierde treffer bij Herpinia. Hierdoor was de eindstand 1-4. Stiphout Vooruit komt volgend seizoen weer in de vierde klasse uit.