Rally Team Brabant gaat voor Podiumplek

Helmond, 31-05-2012 – Komend weekend is het dan zover, de wedstrijd waar  Rally Team Brabant al zo lang naar uitkijkt, hun thuiswedstrijd, de ELE Rally. Een rally die bekend staat als 1 van de zwaarste rally’s op de Nederlandse Rallykalender. De motivatie was al hoog  binnen het team voor deze rally en is na de geweldige prestatie tijdens de Vechtdalrally alleen maar gestegen.

Helmond, 31-05-2012 – Komend weekend is het dan zover, de wedstrijd waar  Rally Team Brabant al zo lang naar uitkijkt, hun thuiswedstrijd, de ELE Rally. Een rally die bekend staat als 1 van de zwaarste rally’s op de Nederlandse Rallykalender. De motivatie was al hoog  binnen het team voor deze rally en is na de geweldige prestatie tijdens de Vechtdalrally alleen maar gestegen.

 

Na de Vechtdalrally  is de Mitsubishi Lancer Evo X weer helemaal nagekeken en gelukkig werden er geen grote problemen gevonden omdat de tijd om dingen te herstellen  tussen deze rally’s maar 2 weken was. Toch wil het team niets aan het toeval overlaten en is de Evo X weer helemaal goed schoongemaakt en waar nodig zijn onderdelen die slijtage vertoonden preventief vervangen. Zelfs tijdens het pinksterweekend werd er gewerkt om de puntjes op de i te zetten.


 

De ELE rally gaat vrijdagavond van start met de proeven Asten en Somerlo, die ieder 2x verreden gaan worden. In de wandelgangen wordt  gefluisterd dat de nieuwe proef Somerlo  wel eens de scherprechter in de wedstrijd kan gaan worden. Deze proef is 16,5 km lang en bestaat uit een nieuw gedeelte op het grondgebied van de gemeente Someren , die is samengevoegd met een bekend gedeelte van de oude proef in Mierlo.“Ik denk dat een aantal mensen hier al een mokerslag gaan uitdelen en ik kan alleen maar hopen dat wij daartoe ook behoren” lacht Antoine.

De zaterdag gaat een hele lange en zware rallydag worden.  De dag begint met een boucle van maar liefst 5 proeven, waarvan de bekende proef op militair terrein de Strijpse Kampen de laatste van deze loodzware boucle zal zijn. In de middag komt dan ook de proef voor de zandliefhebbers erbij, Wintelre. Di t jaar bevat deze zelfs nog meer onverhard. Voor de avond staat proef Ekkersrijt weer op het schema, een proef die een uitdaging vormt voor veel van de deelnemers.

 
Omdat Johan Findhammer die normaal naast Antoine zit al afspraken had gemaakt voor deze rally werd er gezocht naar een vervanger en die werd gevonden in de persoon van Niels Leermakers. Niels is absoluut geen onbekende in de rallywereld en heeft zelfs al een keer een wedstrijd in deze auto gereden in Belgie. Ook voor  Niels is de ELE Rally een thuiswedstrijd en hij   heeft deze zelfs al eens gewonnen. “Ik ga proberen Antoine goed te coachen en omdat het mijn 7e deelname is ken ik  de tricky punten van deze wedstrijd  en zal ik hem daar goed door kunnen loodsen.

 

We gaan het vooral in de lange boucle zaterdagochtend rustig aan doen om alles te sparen en heel te blijven en daarna gaan we gas geven” aldus Niels. Antoine heeft zijn target hoog liggen: “Ik ga weer proberen om er vanaf het begin af aan bij te zitten zodat we vrijdagavond  de Evo in het Parc Ferme kunnen zetten binnen de top 5 van de groep N. Zaterdag wil ik  dan het tempo langzaam opvoeren en dan hopelijk een podiumplaats scoren.”

 
Voor het hele team is dit een bijzondere rally omdat er veel bekende van iedereen komen kijken naar wat ze nu eigenlijk het hele jaar doen in hun vrije tijd. Rally Team Brabant wenst iedereen dan ook een hele plezierige en fijne rally toe. Teammanager Berrie van Boxmeer zal tijdens de rally nog een live interview geven aan Radio Kontakt.


Algemene gegevens ELE Rally:

 
Datum:    Vrijdag  1 en Zaterdag 2 juni

Locatie:    AutomotiveCampusNL , Steenovenweg 1 Helmond
Totale lengte:  477,23 kilometer, waarvan 182,7 km klassementsproeven
Ondergrond:    90,5 verhard en 9,5% onverhard
Klassementsproeven:  19, waarvan 4 op Vrijdag en 15 op Zaterdag
Start 1e deelnemer:    Vrijdagavond  19.31 , Zaterdag 9.31 (bij AutomotiveCampus)
Finish 1e deelnemer:  Vrijdagavond  23.45,  Zaterdagavond  23.45
Startnummer:  17