EK lijkt voorbij voor ORANJE!!??

Foto:

Helmond, 14-06-2012 – Het EK lijk voorbij voor Oranje!! Woensdagavond verloor het Nederlands elftal met 1-2 van Duitsland door twee goals van Gomez. Er is nog een kans op plaatsing, maar wel een kleine.

Helmond, 14-06-2012 – Het EK lijk voorbij voor Oranje!! Woensdagavond verloor het Nederlands elftal met 1-2 van Duitsland door twee goals van Gomez. Er is nog een kans op plaatsing, maar wel een kleine.

Nederland begon fel, waar de Duitsers zich terug lieten zakken, loerend op een counter. Eerste grote kans was er voor Van Persie die met Neuer de voet niet goed tegen de bal kreeg zodat de Duitse doelman de bal uit het doel kon houden. Oranje had veel balbezit, maar wist steeds de eindpass niet bij Van Persie te krijgen. Voorzetten werden geblokt of slecht ingespeeld. Nederland legde de wil aan de dag, maar wist deze niet om te zetten in een keihard doelpunt.

De gemiste kansen werden door de Duitsers afgestraft in de 24st minuut, toen Gomez ineens alleen voor Stekelenburg opdook en de 0-1 voor Duitsland kon scoren. Nederland mocht Stekelenburg kort daarna weer dankbaar zijn, toen deze een vrije kopkans wist te stoppen. Maar toch is het dan ineens 0-2, weer scoort Gomez in de 38ste minuut, hij schopt de bal in het doel van Stekelenburg is weer kansloos. Na rust kreeg Duitsland kansen genoeg, maar gelukkig bleef een doelpunt uit. Nederland zocht de aanval, maar miste op het middenveld de aansluiting. Dit was misschien opgelost als van Marwijk van Bommel had vervangen door Sneijder en Huntelaar en van Persie samen in de spits had laten staan. Dan was er wel aansluiting geweest en was er een betere opbouw geweest vanuit het middenveld. Maar de grootste kans was na een kwartier voor Van Persie die hard inschoot vanaf de zestienmeterlijn na een lage voorzet van Robben, maar Neuer redde.

Tot Van Persie alle schroom van zich afgooide, opstoomde en vernietigend door de benen van een verdediger uithaalde en Neuer kansloos liet. Nederland leek er weer in te geloven en viel weer aan met kans op gelijk spel. Duitsland koos er voor in de laatste minuten tijd te rekken door de bal rond te laten gaan op het middenveld, vrije trappen terug te spelen en zelfs bij corners de bal te klemmen tegen de cornervlag. Dat bleek genoeg te zijn, want Nederland kwam niet meer aan aanvallen toe en de korte opleving leverde geen goals meer op.

Ook al is Nederland niet helemaal uitgeschakeld. De kans op plaatsing voor de volgende ronde is erg klein geworden. Zondag speelt Nederland nog tegen Portugal. Oranje moet met overtuigende cijfers winnen van Portugal en hopen dat Duitsland dan ook wint van Denemarken. Nu ziet het eruit dat het einde van het EK in zicht is……….

Toch blijven we geloven en zullen we zondag weer vol vertrouwen en overgave oranje gekleed thuis of in de kroeg gaan kijken naar ONS team!!

( bron ed.nl )