Nieuwe Jumelage schaal

Helmond, 29-06-2012 – Op zaterdag 14 juli om 17.00 uur spelen Helmond Sport en KV Mechelen tegen elkaar in het Lavans Stadion in Helmond. Inzet is de Jumelage-Schaal.

Deze prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het is de bedoeling dat de wedstrijd uitgroeit naar een jaarlijkse traditie. Volgend jaar is KV Mechelen gastheer. Helmond en Mechelen hebben al jarenlang een stedenband, ook wel jumelage genoemd.

Stedenband

Er is een historisch verband tussen beide steden  die teruggaat tot 1314. Sinds het begin van de stedenband wordt veel aandacht besteed aan bestuurlijke, culturele, sportieve uitwisselingen en samenwerking. Onlangs hebben beide burgemeesters het idee besproken om een jaarlijks terugkerende  wedstrijd tussen de twee profclubs te organiseren. Dit heeft geleid tot de inaugurele wedstrijd om de Jumelage-Schaal op 14 juli aanstaande. Het college van Burgemeester van schepenen/wethouders en de gemeenteraden van beide gemeentes wonen de tweestrijd bij.

Gratis entree

De wedstrijd maakt onderdeel uit van de jaarlijkse familiedag van Helmond Sport. Deze is gratis te bezoeken. De familiedag is voor zowel jong als oud. De dag begint om 13.30 uur. Voor de kinderen zijn er verschillende attracties, waar ze zich de hele middag kunnen vermaken. En voor de volwassenen is er een sfeervol ingericht plein voor een drankje. Daarnaast zullen de Gebroeders Ko hun opwachting maken tijdens de middag. De spelers en technische staf worden gepresenteerd. Aansluitend zal er een signeersessie plaatsvinden waarbij spelers en technische staf handtekeningen zullen uitdelen en ook is het mogelijk om met de spelers op de foto te gaan. Om 17.00 uur vindt de wedstrijd tussen Helmond Sport en KV Mechelen plaats. Kijk voor meer info op site Helmond Sport.

Helmond Sport – KV Mechelen

De ploeg uit Mechelen werd vorig jaar 9e in de hoogste Belgische klasse. Het team staat onder leiding van Harm van Veldhoven. Daarnaast spelen ook Mads Junker (Roda JC) en Thomas Enevoldsen (FC Groningen) komend seizoen voor KV Mechelen. Helmond Sport liep vorig seizoen nipt promotie naar de Eredivisie mis. Bij Helmond Sport zijn de nieuwe gezichten: trainer Eric Meijers en spelers zoals, Ferry de Regt, Olivier ter Horst, Mees Siers en Davy Brouwers.