Pechduivel voorkomt goede klassering voor Rally Team Brabant

Afgelopen zaterdag heeft Rally Team Brabant deelgenomen aan de nieuwe rally die Nederland rijk is, de VeKa Eurol Auto Altena Rally rondom het Brabantse Werkendam. Een rally die hoogte en diepte punten bracht voor het Helmondse Rally Team.

Afgelopen zaterdag heeft Rally Team Brabant deelgenomen aan de nieuwe rally die Nederland rijk is, de VeKa Eurol Auto Altena Rally rondom het Brabantse Werkendam. Een rally die hoogte en diepte punten bracht voor het Helmondse Rally Team.

IMG 6510

Een goed begin is het halve werk dus werd er voor de start goed nagedacht over de bandenkeuze. Bij het verkennen was al duidelijk geworden dat door het oogsten veel klei op de weg was gekomen.In combinatie met de al veel uitgereden bochten en de regen werd er rekening gehouden met extreme gladheid. Het team heeft dit opgevangen door te kiezen voor de full-wet band met een grof profiel om het vele modder er makkelijk uit te krijgen.

Dat dit een goede keuze bleek te zijn was te zien aan de toptijd die de heren op de klokken zetten tijdens de eerste klassementsproeven. Ook dat de regen met bakken uit de lucht kwam was geen hinder, daardoor groeide het vertrouwen dat ze de concurrentie ook in deze zware condities voor konden blijven.

IMG 6057

Tijdens de derde klassementproef kwam het pechduiveltje voor het eerst om de hoek kijken en begon het oude probleem met de 3e versnelling weer op te spelen. Toch wisten ze de concurrentie op achterstand te houden. De voorsprong werd ook de vierde en laatste klassementsproef van de boucle niet afgegeven waardoor ze met een comfortabele voorsprong naar de eerste service gingen.

Na de service stond wederom de lange proef op het programma, plan was om daar weer vol in de aanval te gaan om de tijden nog scherper te krijgen. Echter doemde er een gele vlag op en zagen Antoine en Johan, collegarijder Adwin Hoondert in de sloot liggen. Conform de regels werd het gas los gelaten met de intentie om te stoppen en te kijken of er hulp nodig was. Een official wuifde dat het goed was en dat ze door mochten rijden. Dit resulteerde in een klein tijdsverlies op de concurrentie maar nog steeds een goede tijd gezien de conditie van die proef op dat moment.

IMG 6053

Klassementproef 6 liep lekker, niets leek het team in de weg te staan, maar helaas kwam de pechduivel weer om de hoek. In de een na laatste bocht kwamen er ineens vreemde geluiden onder de auto vandaan. Vol gas werd er nog wel door de finish gereden om daarna te concluderen dat de geluiden werden veroorzaakt door de versnellingsbak. Het team had geen keuze meer, opgeven was het enige wat ze konden doen.

“Dit is echt jammer, 6 proeven hebben we ruim aan kop gelegen in de groep N, we reden tijden direct achter de WRC’s.” verteld Johan. “Ik neem wel mijn petje af voor Antoine, die heeft onder deze omstandigheden, heel gedurft een daarbij toch heel beheerst gereden.”

IMG 7897