Wel of geen nieuw stadion voor Helmond Sport

Ondanks alle beloften lijkt het erop dat Helmond Sport wederom geen nieuw stadion gaat krijgen.

Bijna een decenia lang hoort Helmond Sport dat er plannen zijn voor een nieuw stadion. Wat er ook ondernomen is, het is nooit echt van de grond gekomen. De laatste ontwikkelingen waren een luxe stadion bij Berkendonk met heel veel commerciële ruimten voor de nodige ondernemingen.

Van supermarkten tot Golfwinkels en van fyshiotherapie praktijken tot sportaccomodaties iedereen wil eigenlijk wel bij het nieuwe stadion betrokken worden, maar het is alleen finacieel haalbaar als er een “kleine” 16.000 vierkante meter aan commerciële ruimte beschikbaar komt, en dat is niet of nauwelijks te realiseren.

Ondanks alle beloften blijft de club presteren en brengen ze zelf hun eigen financiële plaatje op orde. Nu heeft het bestuur uitgesproken op te stappen als het nieuwe stadion er niet gaat komen en dit is natuurlijk ook weer een stap achteruit.

Er moet eerlijk en open gesproken worden naar Helmond Sport en als de gemeente niet volledig haar steun en medewerking wil geven dan heeft de Helmondse sport club recht op een eerlijk en open verhaal.