Verdiende zege tegen MVV

Helmond Sport heeft een verdiende 3-1 zege behaald op MVV, de door
blessures en schorsingen geteisterde selectie van trainer Mario
Verlijsdonk maakte hiermee een einde aan een serie van drie nederlagen
op rij.In de eerste helft viel er voor de 2.135 toeschouwers in het Lavans Stadion echter nauwelijks iets te beleven. De gasten uit Maastricht hadden het meeste balbezit, maar deden daar bitter weinig mee. De enige doelkans voor de rust was voor Serhat Koç, maar hij schoot van heel dichtbij tegen MVV-doelman Bram Castro.

De tweede helft zorgde voor veel meer gesprekstof, ingeluid door de openingstreffer na vier minuten spelen. Een harde en scherp indraaiende vrije trap van Koen Weuts werd door de andere centrale verdediger Ferry de Regt onhoudbaar binnen gekopt (49′ ;1-0).

Wederom een doelpunt uit een spelhervatting, maar HS liet vervolgens zien dat het ook combinerend in staat was om kansen te scheppen. Na een goede actie van linksbuiten Jeremias Carlos David (hij stond net zoals rechtsback Mees Siers sinds zeer lange tijd weer in de basis) kon Kazlauskas tot twee maal toe op doel schieten, maar beide keren schoot hij tegen een Maastrichtse verdediger aan.

Tot dan toe had de Poolse doelman Sebastian Kosiorowski (hij maakte zijn debuut in de basis vanwege de schorsing van Wouter van der Steen en de blessure van Jamie Watt) nog nauwelijks iets te doen gehad, maar dat zou in deze periode veranderen. De 23-jarige goalie maakte hierin een ronduit onzekere indruk, en ook bij de gelijkmaker ging hij niet geheel vrijuit.

Invaller Sven Braken (nog geen minuut in het veld) werd weliswaar door de Helmondse verdedigers nauwelijks iets in de weg gelegd bij zijn doelpoging vanaf vijftien meter, maar het schot in het midden van het doel was zeker niet onhoudbaar (63′ ;1-1).
HS wist zich echter goed over deze tegenslag heen te zetten, en gooide het beproefde recept (spelhervatting) weer in de strijd. Koen Weuts (fanatiek aangemoedigd vanaf de Noordtribune door een dertigtal Belgische landgenoten) nam wederom de vrije trap, Kazlauskas raakte van dichtbij keeper Castro, waarna Ferry de Regt in de rebound met de voet kon scoren (77′ ;2-1).

MVV-trainer Tiny Ruys bracht kort hierna met Nathan Rutjes een derde invaller in het veld, en net zoals Braken stond hij binnen de minuut in scoringspositie. De ex-Spartaan schoot de bal echter net naast de paal, en dat zou meteen de laatste kans van de gasten zijn. HS produceerde in de slotfase, mede door toedoen van de goed ingevallen Karim Bridji, nog een paar fraaie aanvallen. Laatstgenoemde zou tevens voor de eindstand zorgen, nadat Koot een voorzet van de goed spelende Sequeira op de paal had gekopt, benutte hij de rebound (90′ ;3-1).

HS stijgt door deze zege naar zevende plaats in de Jupiler League. Volgende week zaterdag speelt het de uitwedstrijd in en tegen Emmen.

bron : Helmond Sport