van Mario Verlijsdonk uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3
gelijkspel. In de beginfase leek het er nog op dat HS een eenvoudige
zege zou behalen op de door blessures flink gehavende formatie uit
Groesbeek.

Nu gold dat laatste ook voor de thuisclub, zeker toen in de warming-up Sequeira nog afviel. Zijn vervanger Arne van Geffen gaf (al na vijf minuten spelen) de assist bij de eerste Helmondse kans, maar Mark Janssen zag zijn inzet geblokkeerd door een verdediger. Zes minuten later zou deze spits vrij voor doelman Hengelman verschijnen, maar schoot vervolgens tegen de keeper aan.

De openingstreffer kon echter niet veel langer uitblijven, daarvoor was het Helmondse overwicht te groot. Nog geen halve minuut nadat Serhat Koç zelf een riante mogelijkheid had laten liggen, gaf hij een prima voorzet vanaf rechts die door de naar binnen gekomen linksbuiten Stanley Elbers binnen werd getikt (19′ ;1-0).

De eerste de beste keer dat de zwart-witten in de buurt kwamen van het Helmondse doel viel meteen de gelijkmaker. Geholpen door erg zwak verdedigen kwam Frank Hol vrij voor doelman Van der Steen, met een ongelofelijk hard schot van dichtbij in de kruising rondde hij fraai af (26′ ;1-1). De wedstrijd werd helemaal op zijn kop gezet toen Achilles (de Helmondse verdediging zag er toen wederom slecht uit) zelfs op voorsprong kwam. Doelman Van der Steen zag tot zijn ontzetting dat de bal wederom in de kruising vloog, nu na een afstandsschot van Remon van Bochoven (37′ ;1-2).

Trainer Mario Verlijsdonk gebruikte de rust voor een tactische omzetting, Serhat Koç ging samen met Mark Janssen in het centrum van de aanval spelen, Davy Brouwers verhuisde van het middenveld naar de rechtervleugel. In deze aanvallende formatie schiep HS in korte tijd de nodige kansen, en wist het ook weer op voorsprong te komen.

Davy Brouwers zorgde binnen twee minuten voor beide treffers, opvallend genoeg juist op die momenten dat hij weer positie koos in het centrum van de aanval. Bij zijn eerste treffer tikte hij een voorzet van Kazlauskas binnen (59′ ;2-2), bij zijn tweede kopte hij de bal na een vrije trap van De Regt hard in het net (61′ ;3-2). Terwijl het wachten was op nog meer Helmondse treffers, wisten de nieuwkomers in het betaalde voetbal toch weer langszij te komen. Ook deze treffer werd op overtuigende wijze gescoord (Achilles had vandaag zijn beste spelers duidelijk in de voorste linies) Remon van Boschoven scoorde zijn tweede treffer van de middag/avond met een prachtige kopbal (67′ ;3-3).

In deze fase werd ook duidelijk dat het spelen met zowel Janssen als Koç in het centrum van de aanval, in verdedigend opzicht risico’s met zich meebrengt. Met name van de vleugelspitsen Brouwers en Elbers wordt dan ook het nodige verdedigende werk gevraagd, Brouwers liet zien hier meer ervaring in te hebben dan zijn teamgenoot op de linkervleugel. De gasten profiteerden in de slotfase nog een paar keer van de ruimte die HS achterin weggaf, maar de laatste kans van de wedstrijd was voor Davy Brouwers. De Belg kwam echter niet tot een hattrick, zijn kopbal na een corner ging net naast.

Helmond Sport staat na dit gelijkspel op de achtste plaats in de Jupiler League, volgende zaterdag om 18.45h staat de laatste wedstrijd van 2013 op het programma, in Doetinchem tegen De Graafschap.

bron : Helmond Sport