Helmond Sport wint laatste wedstrijd voor winterstop

Helmond Sport heeft vanavond zijn laatste wedstrijd voor de winterstop
met 1-2 gewonnen van De Graafschap. In zijn eerste wedstrijd als
hoofdcoach van het eerste elftal zag Remond Strijbosch zijn team keihard
werken, goed georganiseerd spelen en optimaal gebruik maken van de
schaarse mogelijkheden.

De beginfase was evenwel voor de thuisclub, al na drie minuten spelen had Edwin Linssen na een afgeslagen vrije trap een doelkans. Deze ex-speler van HS stond vijf minuten later ook aan de basis van de openingstreffer, zijn corner werd via centrale verdediger Propper bij de tweede paal door Tim Vincken in het doel getikt (8′ ;1-0).

Deze vroege treffer werd niet het begin van een sprankelende wedstrijd, integendeel. Er gebeurde werkelijk een hele tijd helemaal niets op de Vijverberg, de gelijkmaker van HS kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Niet voor het eerst in dit seizoen viel deze uit een spelhervatting, een naar het doel draaiende vrije trap van Sequeira werd door Kazlauskas van dichtbij binnen gekopt achter doelman Theo Zwarthoed (34′ ;1-1).

De Superboeren (die vorige week al met 3-5 op eigen veld verloren van Den Bosch) raakten op slag alle rust in het spel kwijt, en de tweede treffer van HS kwam dan ook een stuk minder onverwacht dan de eerste. Opnieuw stond Sequeira aan de basis, zijn pass werd nu door Koc in het doel gekopt (38′ ;1-2).

Na de rust ontstond er een zeer eenzijdig spelbeeld, de thuisclub probeerde amechtig om de Helmondse verdediging uit elkaar te spelen, maar slaagde daar geen moment in. Remond Strijbosch kon daar na afloop alleen maar zijn waardering over uitspreken, maar had daarentegen ook gezien dat zijn ploeg geen gebruik maakte van de vele ruimte achter de laatste linie van De Graafschap. Net toen hij op het punt stond om Koc te wisselen voor Gregory Lammers (Koc speelde vandaag als een ‘echte tien’ achter spits Mark Janssen) kreeg Koen Weuts zijn tweede (terechte) gele kaart.

De moegestreden Koc (hij moest vooral in de tweede helft erg veel verdedigende meters maken) werd evenwel gewisseld, maar om het centrum van de verdediging weer op orde te brengen werd nu Dave Nieskens ingebracht. De supersub wist in de slotfase nog een flink aantal ballen weg te koppen, maar vergat wel eenmaal (twee minuten voor tijd) om spits Nathan Kabasele te dekken.

Zijn schot miste evenwel kracht en richting, desondanks was het toch het meest gevaarlijke moment van de gehele tweede helft voor het doel van Wouter van der Steen. Zoals De Graafschap trainer Pieter Huistra na afloop dan ook terecht opmerkte, zijn ploeg kon vandaag geen aanspraken op meer.

Helmond Sport gaat de winterstop in op de negende plaats van de Jupiler League. De eerste wedstrijd na de winterstop is op vrijdag 17 januari, thuis tegen nummer zes VVV Venlo.