Helmond Sport gelijk tegen FC Eindhoven

Foto:

De derby van Zuid-Oost Brabant tussen FC Eindhoven en Helmond Sport is
vanavond met een doelpuntloos gelijkspel afgesloten. De burentwist begon
bijzonder tam, het duurde ongeveer twintig minuten voor het eerste
doelgevaar viel te noteren.Wellicht dat beide ploegen deze periode nodig hadden om te wennen aan de omstandigheden,  de ongelijke  grasmat in het Jan Louwers Stadion zou ook niet misstaan als parcours voor een hardloopcross.

Nu werd er ook in deze voetbalwedstrijd bijzonder veel gerend, met name Helmond Sport keek niet op een inspanning meer of minder om de thuisclub voor de voeten te lopen. Zoals in het afgelopen duel tegen VVV werd er veelal een-tegen-een gespeeld over het gehele veld. De verrassende nummer twee van de Jupiler League had het daar erg moelijk mee, afgezien van een vijftal minuten halverwege de eerste helft.

Invaller Soufiane Dadda (Fries Deschilder moest al na acht minuten het veld geblesseerd verlaten)  kreeg hierin twee doelrijpe kansen, maar slaagde er beide keren niet in om de bal tussen de palen te krijgen. Dat lukte Jens van Son wel, maar trof de beste Helmonder (voor de zoveelste keer dit seizoen keeper Wouter van der Steen) op zijn weg. De Eindhovense goalie Maik van den Kieboom hoefde in de eerste helft niet op te treden, de enige Helmondse kans (pass Visser, inzet Elbers) ging net over zijn doel.

Na de rust zag de van RKC Waalwijk gehuurde doelman wat vaker de rood-witten (de wat oudere fans krijgen bij deze traditionele kleuren toch een nostalgisch gevoel over zich) in zijn buurt. Davy Brouwers kreeg een grote kans op de openingstreffer, en even later zorgde een harde maar vooral verrassend lage vrije trap van Elbers ook voor het nodige gevaar.

De thuisclub raakte naar mate de tweede helft vorderde de grip op de wedstrijd langzaam maar zeker kwijt, trainer Jean-Paul de Jong wijtte dat ook aan de vermoeidheid. Het team van Mario Verlijsdonk (waar Weuts de plek van linksback had overgenomen van de geschorste Juliana, Kazlauskas stond nu als linker centrale verdediger opgesteld, maar dekte heel vaak door) ging echter tot het einde op volle kracht door, Mark Janssen en de kort (maar toch goed) ingevallen Bridji hadden in de slotfase nog de mogelijkheid om tot matchwinaar te worden gekroond. 

Het uiteindelijke gelijkspel zorgt ervoor dat HS zakt naar de tiende plaats op de ranglijst. Volgende week vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Excelsior op het programma.

bron: Helmond Sport