3-0 verlies tegen jong PSV

Helmond Sport heeft vanavond in een vrijwel leeg Philips Stadion met 3-0
verloren van Jong PSV. Het team van Mario Verlijsdonk maakte in deze
trieste ambiance een machteloze indruk, en dit tegen een opponent waar
(eveneens) het voetbalvernuft ver te zoeken was. Uitzondering hierop was
Georginio Wijnaldum, hij maakte na een maandenlange blessure zijn
rentree in het betaalde voetbal.

De middenvelder stond ook aan de basis van de openingstreffer, samen met spits Alex Schalk (gehuurd van NAC Breda) combineerde hij dwars door het centrum van de Helmondse verdediding, om vervolgens doelman Van der Steen te passeren (11′ ;1-0).

Deze vroege achterstand was op dat moment tegen de verhouding in, in de openingsfase was HS al tweemaal gevaarlijk geweest. Al na 35 seconden had Mark Janssen een ongelofelijk slechte breedtepass van centrale verdediger Hermannsson moeten afstraffen, maar zijn inzet was veel te zacht. Ook Davy Brouwers was dicht bij de 0-1 geweest, hij kwam een paar centimeter te kort om een voorzet van Siers in te kunnen tikken.

Aan deze van Helmondse zijde acceptabele periode kwam abrupt een eind, nog binnen het kwartier verdubbelde Jong PSV de voorsprong. Doelman Van der Steen kon nog wel een schot van linksbuiten Boljevic tegenhouden, maar was kansloos in de rebound van Schalk (14′ ;2-0).

In de rest van de eerste helft zakte het niveau dramatisch, passes over nog geen tien meter kwamen niet aan (het bar slechte veld hielp daarbij ook niet), vrije trappen en corners (normaliter toch een belangrijk Helmonds wapen) waren eveneens bijzonder onnauwkeurig. Toen na de rust bij de thuisclub Wijnaldum niet meer terug kwam, was ook daar het voetballend vermogen praktisch verdwenen.

Het ”toevalsvoetbal” leverde Boljevic nog een kans op (ingeluid door een fout van Justiana) maar Van der Steen hield deze inzet tegen. In het laatste kwartier probeerde HS nog met zeer opportunistisch voetbal het tij te keren, De Regt werd naar voren gestuurd, nadat er al drie aanvallende wissels (Nieskens, Bridji en Carlos David) waren doorgevoerd. Verlijsdonk liet Koc (de hele wedstrijd) op de bank, hij brak hiermee trouwens ook met het spelsysteem van de laatste weken met twee centrale spitsen. 

Toen HS in de slotfase de deur achterin helemaal wagenwijd openzette, kreeg de thuisclub zowaar nog een drietal doelkansen. Rayhi raakte de lat, Ozbozkurt miste vrij voor Van der Steen, maar Schalk trof wel doel met een kopbal van dichtbij (90’+2 ;3-0).  

HS blijft na deze nederlaag op de negende plaats staan. A.s. vrijdag staat er een thuiswedstrijd op het programma, nummer voorlaatst FC Oss komt dan op bezoek in het Lavans Stadion.

bron : Helmond Sport