Helmond Sport heeft titelkandidaat Willem II in eigen huis op 1-1
gehouden. Het team van Mario Verlijsdonk liet in Tilburg een tomeloze
inzet zien, wat (gecombineerd met enig geluk) goed genoeg was om de
Tricolores partij te kunnen bieden.

Het contrast met de laatste uitwedstrijd (tegen Jong PSV) was dus immens, en dat gold ook de entourage. In een erg sfeervol Koning Willem II stadion waren er ongeveer 40x (geen tikfout) zoveel toeschouwers, oftewel 12.400. Zij zagen hoe de thuisclub vanaf de aftrap vol op de aanval ging, maar tevens dat HS al binnen drie minuten tweemaal dreigend uit een spelhervatting (resp. vrije trap en corner) voor het doel van Ruud Swinkels kwam.

Gaandeweg de eerste helft kwam de partij in een wat rustiger vaarwater, een Tilburgse openingstreffer hing steeds minder in de lucht. De Helmondse openingstreffer kwam daarentegen helemaal uit de lucht vallen, een relatief ongevaarlijke voorzet van Mees Siers werd door centrale verdediger Dries Wuytens zomaar in het eigen doel gekopt (30′ ;0-1).

Zes minuten later was HS zelfs dicht bij een tweede treffer toen Stanley Elbers (wederom de gevaarlijkste aanvaller aan Helmondse zijde) net naast schoot. Deze linksbuiten tekende ook voor het eerste Helmondse wapenfeit na de rust, na een prachtige passeerbeweging gaf hij Koc een vrije schietkans die echter over schoot. Twee minuten later viel de gelijkmaker, uit een vrije trap kon Wuytens zijn ongelukkige actie uit de eerste helft compenseren door nu met het hoofd in het vijandelijke doel te scoren (67′ ;1-1).

Vanaf dat moment was het alleen nog maar de thuisclub die de lakens uitdeelde, HS kroop nog een aantal keren door het oog van de naald. Ook in de vijf minuten durende blessuretijd kregen spits Ruud Boymans en de invallers Van Buuren en Haemhouts (ex-HS) de kans om zich tot matchwinaar te laten kronen, maar na afloop moest Willem II trainer Jurgen Streppel berusten in duur puntenverlies in de strijd om het kampioenschap van de Jupiler League.

HS is in een andere strijd verwikkeld, met de huidige negende plaats balanceert het op de grens van wel of geen kwalificatie voor de play-offs. A.s. vrijdag treft het met Sparta een rechtstreekse concurrent, aanvang acht uur in het Lavans Stadion.

bron : Helmond Sport